събота, 19 август 2017 г.

Къмпингуващи на Корал и собственици на заведения в Слънчев бряг излизат на протест

Сдружение "Да запазим Корал" отново излиза на протест, който ще се проведе от 17.00 часа днес, съобщава БНР, като се позовава на един от организаторите Атанас Русев.
Поводът са постоянните проверки от държавни служители на къмпингуващите в защитената територия.

Единственатат им цел е била да се премахнат диво къмпингуващите и последната останала девствена плажна ивица да се продаде на инвеститори и да се застрои, смятат недоволните. Те протестират срещу отношението на министъра на туризма Николина Ангелкова, която нарекла хората в палатките "крадци", както и срещу намерението ѝ да направи ново разпределение на местата за къмпингуване.

Атанас Русев нарече всичко това "дискриминация":

Не може една палатка на плажа да е толкова незаконна, колкото един хотел "Морско конче", който е издигнат на пясъка на "Дюните". Не може на този хотел ние да не му обръщаме внимание, а в същото време да правим всеки ден проверки на едни палатки. Критериите на тази община и въобще на властите, които правят проверки, са доста изкривени. За нас е ясно, че те работят по поръчка. Това е един процес на тормоз, натиск и 100 процента в този тормоз участват държавни институции.
Русев заяви още, че ще поиска проверка на кмета на Царево Георги Лапчев, в която да установи дали действията му на къмпинг "Корал" са законни.

Днес следобед ще протестират и собственици на заведения и служители "Слънчев бряг" срещу извършваните масирани проверки в курорта.