четвъртък, 22 юни 2017 г.

"Дайте Бузлужда или изкарвам социалистите пред Министерския съвет"

"Бойко Борисов да изпълни това, което ни е предложил за „Бузлуджа“, иначе ще изкарам социалистите пред Министерския съвет" - такава заплаха отправи лидерката на БСП Корнелия Нинова към властта, ако тя не предостави отново на БСП собствеността на комунистическия паметник на историческата поляна край Казанлък.

Заплахата дойде след среща на Нинова с министъра на регионалното развитие Николай Нанков по темата чия е и чия може да бъде сградата.

Т.нар. "чиния" бе обещана от Бойко Борисов на левицата още през 2011 г. и обещанието бе изпълнено с решение на Министерския съвет от септември 2011 г. (в първия мандат на ГЕРБ - б.р.) В края на април тази година обаче служебното правителство "Герджиков" отмени решението. Мотивът - за 6 години соцпартията не е направила нищо, за да се погрижи за сградата и дори не е била финализирана процедурата по прехвърляне на собствеността, която е и продължава да бъде на областната управа в Стара Загора. От думите на Нинова след срещата не се разбра защо 6 години соцпартията не е приела "подаръка" от първото правителство на Борисов.