понеделник, 12 юни 2017 г.

Цитати на великите: Първата дама: Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!

Съпругата на президента Румен Радев Десислава Радева също реши да коментира София прайд. В профила си във фейсбук първата дама разясни позицията си, че никой не е забранявал на хората с различна сексуална ориентация да се самоизразяват и че са дискриминирани толкова, колкото българските пенсионери и други уязвими социални групи.

А прайдът ще го видят много младежи, девойки и невръстни деца.

Като споменах невръстни деца и се сетих за оня виц с Холмс и Уотсън, пише първата дама:
- Какъв е този шум на улицата, Джон?
- Гей парад, сър.
- И какво искат?
- Еднополова любов, сър?
- И кой им забранява, Джон?
- Никой, сър!
- Тогава защо крещят?

Отговора го знаете. Представете си, ако е проведен между майка и невръстното й дете...

Всъщност Прайдът за мен иде да покаже, че тези хора искат да изразят своята смелост, и гордост дори, за различност. Достойно за уважение! Смели, разчупващи стереотипа, шарени и весели, минали по един или друг начин под дъгата. Имам доста такива приятели и сме в много добри отношения, с взаимно уважение едни към други. Всеки има право на свой избор. Стига да не пречи на останалите.
Думата ми не е против хомосексуалните, бисексуални, трансджендър и другите производни. А за претенцията им за различност.

Мили прайдващи, моля ви, не подминавайте факта, че всички сме различни. Независимо дали сме хетеро или хомо ориентирани. ДНК-то е еднакво само при еднояйчните близнаци, но дори там в някои случаи има пробойни. Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни.

Уважавам Ви, но не преигравайте, моля! Никой нищо не Ви е забранил! Вие сте толкова дискриминирани, колкото българския пенсионер, например. Колкото многодетните майки. Колкото хетеро-ориентираните хора дори. (Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!)