сряда, 14 юни 2017 г.

Марш за правосъдие в деня на инсталиране на Пеевски в ДАНС

В 18:30 днес пред Съдебната палата отново се събират хора, призоваващи за истинска реформа на съдебната система. Маршът за европейско правосъдие е организиран от "Правосъдие за всеки" - организацията, която доведе у нас Моника Маковей и Лаура Кьовеши и която се радва на небивали канонади от страна на "кафявите" медии.

"Свободни граждани и скъпи съмишленици,

14 юни е символна дата, която не можем да подминем. Това е Денят на срама за нашата нова държавност, който срина представите ни, че у нас демокрацията работи, а правата и свободата са ни гарантирани от закона!

На този ден през 2013 година бе извършена най-опасната и безсрамна провокация срещу гражданското общество в новата ни история с назначаването на олигарха Делян Пеевски за председател на ДАНС. Тогава гражданите на България излязоха спонтанно на улицата, бяха там месеци наред и показаха недвусмислено, че не ще допуснат правата им да бъдат потъпкани от самозабравилата се управляваща върхушка, пишат организаторите."
Апелът им продължава:

"Четири години по-късно мафията е по-силна от всякога, овладяла е всички властови ресурси и е превърнала демокрацията в грозна карикатура, а съдебната власт - в слуга на олигархията. Обществото наблюдава почти безмълвно как ликвидират правата и свободите му."
Предишният такъв Марш за европейско правосъдие бе на 23 май, когато няколкостотин граждани направиха шествие от сградата на Парламента до Съдебната палата. То завърши с чучело на главния прокурор Сотир Цацаров, което трябваше да подаде оставка и надписи "Аз съм Лозан Панов".

"Чуха ни, но пак не ни разбраха. Сделките и наглостта се вихрят с пълна сила, а политиците и съдебната власт остават глухи за исканията ни за разследване на нерегламентираните контакти на главния прокурор и за решителни реформи в съдебната система", допълват организаторите на днешното събитие.