вторник, 20 юни 2017 г.

Радев поканил Путин за 3 март догодина

Президентът на Русия Владимир Путин проведе телефонен разговор с българския си колега Румен Радев, писа снощи "Московский комсомолец".

Пресслужбата на Кремъл отбелязва, че е потвърдена заинтересоваността от развитието на двустранното сътрудничество, в това число и в енергийната сфера. Путин и Радев също така обсъдиха подготовката на съвместните мероприятия по случай важните в двустранен контекст дати. Това са 25-тата годишна от подписването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество (4 август 2017 г.) и 140-тата годишнина от Освобождението на България от османско иго, което се отбелязва на 3 март 2018 г., се посочва в съобщението на Кремъл, цитирано от "Фокус".

Както се вижда от съобщенията българският президент Радев изобщо не е повдигнал темата за скандалното изявление на Путин, че кирилицата идва от македонската земя.
Той очевидно е пренебрегнал и предупрежденията на висши дипломати, че визита на Путин у нас по време на председателството на България на Евросъюза няма да бъде посрещнато с ръкопляскане в Брюксел.