сряда, 24 май 2017 г.

Говорит Путин: Славянската азбука дошла в Русия от македонската земя

"Днес в Русия е тържествен ден - Денят на славянската писменост, а писмеността е дошла при нас от македонската земя"

Това заяви руския президент Владимир Путин пред македонския президент Георге Иванов, цитиран от сайта kremlin.ru
Ако някой любител на Путин има съмнения, пускам линк към президентския сайт: ТУК

По време на разговора си със своя македонски колега руският президент изрази надежда за демократично и конституционно развитие на вътрешнополитическата ситуация в Република Македония.

"Следим внимателно случващото се във вашата страна и ви желаем безусловен успех в това, вътрешнополитическата ситуация в Македония да се развива в съответствие с Конституцията и по демократичен път", заяви Путин.
Руският президент се надява, че опитът на Георге Иванов, неговото влияние и авторитет ще съдействат за развитието на политическата ситуация в страната в рамките на конституционната процедура.

Путин отбеляза, че неговият гост е пристигнал в Русия по случай връчването му на наградата на фондацията "За единство на православната култура".

"Искам да ви поздравя с тази награда. Ние с вас си даваме сметка, че благодарение на това, което беше казано днес, нас ни свързват особени отношения", заяви Путин.

Руският патриарх Кирил по-рано връчи на Иванов наградата, носеща името на бившия патриарх Алексей Втори. Македонският президент бе удостоен с високото отличие заради неговите усилия по задълбочаването на единството на православните народи, утвърждаването на християнските ценности в обществото и за други заслуги.