събота, 27 май 2017 г.

Цацаров обяви, че е сгрешил с подкрепата си за Лозан Панов за председател на ВКС

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че е направил грешка, като е подкрепил Лозан Панов за председател на Върховния касационен съд.

Напрежението между Панов и Цацаров се засили в последните седмици, след като председателят на ВКС поиска проверка на срещата на главния прокурор със собственика на "Овергаз" и издател на в. "Сега" Сашо Дончев в кабинета на бизнесмена Георги Гергов.

"Очаквах по-малко политиканстване, очаквах по-малко хленчене, очаквах много по-конкретни идеи за съдебната система, очаквах взаимна коректност. В никакъв случай, в смисъла на глупостите, които бяха изречени, че държавата била на колене или били подронени устоите на правовата държава. Като наизустиш това, което ти е написал някой друг, няма да станеш по-велик", коментира Цацаров пред журналисти преди преди началото на общото събрание на прокурорите, на което ще бъдат изслушани кандидатите за следващия състав на Висшия съдебен съвет от прокурорската квота.

Цацаров обясни, че се е запознал с шефа на ВКС, след като Панов - тогава кандидат за председателското място, беше блъснат от кола.