неделя, 7 май 2017 г.

Голямото бягане във Варна започна

Снимка: "Таралеж"
Над 100 участници от 15 държави се включиха в Международния лекоатлетически маратон Варна, предава репортер на „Таралеж“.

Над 300 са регистрираните участници за трите дистанции 42.195 км, 16.8 км и 8.4 км а за градския крос от 2 км записването  става преди самото състезание.

Стартът на Маратон Варна бе даден в 9.30 часа от площад „Независимост“. Маршрутът на трасето, който представлява 5 обиколки с дължина на всяка една от тях 8,4 км, е следният:  пл. „Независимост", централна пешеходна зона по бул. „Княз Борис I“, покрай храм Свети Николай, по бул. „Сливница“ към входа на Морската градина, Слънчевия часовник, покрай „Морско казино“, тихата алея, амфитеатъра под Пантеона, комплекс „Хоризонт“, по Алеята на олимпийските спортове, градински център „Мимоза“, Делфинариум и финал на площад "Независимост". В тази връзка ще бъде ограничен достъпът до някои алеи в Морската градина и част от централната пешеходна зона по бул. „Княз Борис I“.

Снимка: "Таралеж"
Всички затворени пространства ще бъдат ясно обозначени със сигнални ленти, ограничителни конуси, подвижни прегради и охранявани от полицейски екипи и доброволци, съобщиха от дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“.


Варна се включи и в Международния ден на предизвикателството. Инициативите започнаха от 9.30  часа на площад „Независимост“. Всеки желаещ трябва в продължение на 15 минути, без прекъсване, да се занимава с физическа дейност в една от следните дисциплини:  тенис на маса, акро йога, скачане на въже, въртене на обръч, стрелба с лък, скачане на батут, канго джъмпс, зумба, тае бо, кросово бягане, стрелба във футболна врата – „точен шут“. Всеки участник ще получи талон, с който ще участва в томбола с много награди.