четвъртък, 4 май 2017 г.

Борисов Трети: 1500 лв. средна заплата. Дай, Боже, и повече

Бъдещият премиер Бойко Борисов представи пред парламента структурата, състава и някои от програмните приоритети на кабинета си.

"Имам високата чест да ви представя биографична справка на кандидата за министър-председател Бойко Борисов."

С тези думи шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов започна представянето на кандидатурата на Борисов. Той каза, че е убеден в твърдата воля и отдадеността на Борисов като премиер.

"По волята на българския народ поемам отговорността за управлението на България. Намираме се в исторически момент за света и Европа. Налага се надмогване на партийния егоизъм. Нашето общо разбиране е, че днес страната се нуждае от отговорно управление. В името на българските граждани и българската държава преодоляхме различията между ГЕРБ и "Обединени патриоти". Продължаваме по пътя на евроатлантическата интеграция, ще работим за реформирането на ЕС. Ще провеждаме политики за увеличаване на доходите на гражданите. Обещаваме 120 млрд. лв. БВП в рамките на мандата, 650 лв. минимална заплата, 1500 лв. средна заплата, дай, Боже, и повече. Валутният борд е безалтернативен и неприкосновен. Продължаваме с активни мерки в борба с контрабандата. Поставяме образованието като стратегически приоритет на нашето правителство."

Това бе част от изказването на Борисов пред парламента. Той за пореден път повтори, че ще продължи съдебната реформа и ще се създаде ново антикорупционно доказателство.