събота, 11 март 2017 г.

Дянков проговори за милионите, похарчени от Елена Йончева

Платихме фактури на БНТ за пътни разходи, репортажи и интервюта на журналистката Елена Йончева зад граница, които бяха останали от правителството на Сергей Станишев. Това коментира пред "Стандарт" бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков по повод скандала Борисов - Йончева.

След като кандидат-депутатката на БСП заяви, че ще съди Борисов, лидерът на ГЕРБ отговори, че по темата трябва да се произнесат и Дянков, и спецслужбите. "Спомням си, че в самото начало на нашето управление (б.р. първия кабинет на Бойко Борисов) внезапно излезе доста сериозен дефицит в БНТ. Това се появи при нас, защото БНТ се финансира от държавния бюджет. Тогава зададох въпроса откъде идва този дефицит", разказа  Дянков. И продължи "Оказа се, че това са разходи за път, репортажи и интервюта зад граница на журналистката Елена Йончева. Става въпрос за няколко пътувания.

При нас бяха представени няколко неплатени фактури. Едната беше за пътни разходи, другата за репортажи и интервюта. Така в БНТ имаше дефицит от предходната фискална година - по време на управлението на Сергей Станишев".

Припомняме думите  изречени от Борисов вчера в Бургас: "Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева". А до тази негова реплика се стигна след сутрешното участие на журналистката в предизборно студио по Нова тв, където тя разви тезата за кражби на ГЕРБ при изграждането на оградата с Турция и санирането. В отговор Борисов даде пример как не друг, а кандидат за депутат от БСП в Хасково участва в санирането.

Обновена!