събота, 11 февруари 2017 г.

Елена Йончева ще е водач на листа на БСП

До късно продължи Изпълнителното бюро на БСП на "Позитано" 20, което обсъди водачите на депутатските листи, с които левицата ще се яви на избори. В събота те трябва да бъдат утвъдени от Националния съвет.

Журналистът Елена Йончева, която вчера президентът Радев освободи от поста прессекретар,  ще бъде водач на хасковската листа. Още един от предизборния екип на Румен Радев - социологът Иво Христов, ще се влее и официално в червените редици - ще поведе листата в Пловдив. Синът на журналистката Ани Заркова - Крум Зарков, поема листата в Русе или Сливен. Един от "мохиканите" на международната журналистика - Тома Томов, оглавява листата в Благоевград.

Журналистът Иван Ченчев ще води в София-област, Жельо Бойчев - в 23 МИР в София. Самата Корнелия Нинова ще оглави лидерския 25 избирателен район, където най-вероятно ще се сблъска с Бойко Борисов. Доайенът на социалистическата партия - Стефан Данаилов, оглавява две листи - 24 МИР в София и размирната Варна.
Кирил Добрев отново ще е от Габрово, откъдето бе издигнат в предишния парламент, Драгомир Стойнев оглавява листата в Стара Загора, Кристиан Вигенин - в Ямбол. Продължава обсъждането на Петър Кънев за Бургас и на Весела Лечева за Велико Търново.

БСП  имашe трудности в определянето на водачите за Пазарджик, Добрич, Разград и Кюстендил. Решено е експертът по национална сигурност Славчо Велков да е в Пазарджик, в Разград - бившият кмет Денчо Бояджиев, Стоян Мирчев - в Силистра. Източник от заседанието информира, че бившият шеф на АЕЦ Козлодуй" Иван Генов ще поведе листата във Враца.