петък, 3 февруари 2017 г.

Партията на Касим Дал и ДОСТ тръгват заедно

Партията на Касим Дал - НПСД, в лицето на лидера си Орхан Исмаилов, е уведомила Изпълнителния съвет на Реформаторския блок, че води преговори с явяване на изборите заедно с ДОСТ на Лютви Местан. Това обаче значи, че НПСД не може да остане в рамките на Блока и да участва в общото явяване на изборите.

Това обяви говорителят на Реформаторите Петър Москов.

По думите му, ако това е окончателното решение на партия НПСД на предстоящия им форум, то пътищата с РБ се разделят.

"Г-н Местан, хората около него и партия ДОСТ не се различават много от модела на ДПС. Нашето убеждение е, че българската политика трябва да се кове в българския парламент, а не в чужд. Имаме съмнения, че това се случва по отношение на партия ДОСТ. Второ – не можем да сътрудничим с партии, в чиито ръководни органи има сътрудници на бившата Държавна сигурност", каза още Москов.
По думите му ако някой не може да заяви категорично, че идеологии и структури, унижавали човека, са "ултимативно зло", то нямат място в РБ. Говорителят на ПБ все пак благодари на лидера на НПСД Орхан Исмаилов за коректния тон и подход и цивилизования разговор.

Попитан за отношението към утрешната национална сбирка на "Нова република", Москов повтори, че РБ  еза обединено дясно. Но добави под хормата на въпрос:

"Нямате ли умора от това на всеки две или три седмици да се появява нова партия, а от това реално да не настъпва никаква промяна?"
Москов декларира още, че РБ ще се яви на изборите "различен и разширен" и това щяло да се види скоро.