неделя, 18 декември 2016 г.

И в ПФ почнаха да се разграничават един от друг

Националният изпълнителен комитет на партията на Валери Симеонов се разграничи от изказвания на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов от последните два дни.

НИК на Националния фронт за спасение на България се разграничава от изявленията на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, направени зад сградата на НС на 16.12.2016 г. около 16.00 ч., както и от интервюто му по радио Дарик на 17.12.2016 г. Това се посочва в позиция на партията на Валери Симеонов, разпространена от пресцентъра на НФСБ.

"В изявленията си Каракачанов изнася несъгласувана с ръководството но ПГ на Коалиция "Патриотичен Фронт" информация за водените на 16.12.2016 г. конфиденциални преговори между ПФ, Атака, ГЕРБ и РБ. Това е пореден опит на търсене на евтин медиен ефект, който подхранва партийния егоизъм, но руши коалиционните отношения! ", се казва в изявлението.

"Същото се отнася и за позициите на ВМРО през последните дни, свързани с горивните картели и ”Лукойл”, които НФСБ не споделя и не приема", пише още в позицията. Съобщението е подписано от председателя на ПП "Национален фронт за спасение на България" Валери Симеонов.

В петък патриотите обявиха, че исканията им, за да подкрепят кабинет на Реформаторите, са увеличение на пенсиите, политика на неприемане на мигранти, по-строги мерки за справяне с битовата престъпност. В интервю за "Дарик" вчера лидерът на ВМРО коментира, че очевидно няма да има такъв кабинет, щом Борисов няма да приеме премиерското място. За него са несериозни аргументите за отлагане на изборите заради промени в изборната система - за преминаване към мажоритарна изборна система и съобразяване с резултатите от референдума, инициирани от Слави Трифонов, защото не е минал необходимия минимален праг от гласували.
"Ако ще се носи отговорност, трябва да се носи отговорност. Ако няма да се носи отговорност, да приключваме тази година с нерешителността и да вървим на нови избори", каза Каракачанов.
Обединените патриоти са против мажоритарни избори. Каракачанов коментира, че освен 2.5 млн. души, които подкрепят мажоритарна избирателна система, при 6.5 млн. души с право на глас, има и други 4 млн. души, които не са подкрепили въвеждането на тази система.
Според него германската избирателна система, която обединява елементи от мажоритарния и пропорционалния вот, е добра и за страната ни.
Каракачанов разкритикува премиера в оставка и за позициите му по останалите въпроси в референдума.