петък, 2 декември 2016 г.

Бойко Борисов върна мандата за 3 минути

Бойко Борисов пристигна в президентството при Росен Плевнелиев. Там партия ГЕРБ, като първа политическа сила от последните парламентарни избори, получи мандат за съставяне на кабинет в рамките на това правителство. Премиерът в оставка обаче върна мандата.

Министър-председателят пристигна при Росен Плевнелиев заедно със зам.-председателя на партията Цветан Цветанов. Бойко Борисов върна мандата, връчен от президента.

Той бе помолен от президента, за да проведат разговор относно бъдещето на страната.


- Добре дошли в президентската институция - заяви Плевнелиев.

- Здраве желая - стисна ръката му Борисов.
Президентът, както е по процедура, попита лидера на ГЕРБ и Цветанов дали парламентарната група има решение да излъчи премиер, на когото да бъде връчен мандатът.

- Имаме - лаконичен и усмихнат бе Борисов и подаде на Плевнелиев синя папка, която той прочете. В нея пишеше, че посоченият от ГЕРБ за премиер е Бойко Борисов.
Държавният глава върна друга папка с възлагане на мандат. Борисов я пое и веднага предложи нова на Плевнелиев. Той я прочете.

"Няма да предлагам в 43-ото Народно събрание структура и състав на Министерски съвет", пишеше в документа.
Цялата процедура отне точно 3 минути, заедно с поздравленията. Президентът Плевнелиев покани Борисов и Цветанов на среща, закрита за медиите.