вторник, 29 ноември 2016 г.

Самолет с бразилски футболен отбор се е разбил в Колумбия

Самолет със 72 души на борда, включително и бразилски футболен отбор, се е разбил малко преди да кацне в Меделин, Колумбия, предават световните агенции.

Според властите има шестима оцелели. На мястото на инцидента са полицията, пожарната и спешни екипи от летището на Рио Негро.

По първоначална информация става въпрос за проблем с електрическата инсталация. Достъпът до самолета е затруднен поради лошата видимост. До него може да се стигне само по земя от лявата му страна.

Чартърът е летял от Боливия, а на борда му са били футболисти от бразилския отбор Чапекоензе.

Бразилците са летели до Меделин, където трябваше да се изправят срещу Атлетико Насионал във финала за Купа Судамерикана.

Финалът, разбира се, бе отложен.

Според информации от руски медии поне 10 души са успели да се спасят.

Самолетът се е разбил в планинската част в близост до града, малко след полунощ местно време (около 7 сутринта българско време).

Кметът на Меделин Федерико Гутиерес определи катастрофата като „огромна трагедия”, но добави, че е възможно да има оцелели.
Видео в официалния профил на Чапекоензе показва как футболистите се приготвят да се качат на борда на самолета. Отборът от малкото градче Чапеко, който се завърна в бразилския елит за първи път след 1970 г., стигна до финала за Купа Судамерикана, побеждавайки аржентинския гранд Сан Лоренцо.