петък, 26 август 2016 г.

Надстрояват "Японския" след работно време

Държавата и собствениците на хотел "Маринела", бившия "Японски", продължават да се надлъгват за надстрояването му.

Инспекторите от строителния контрол още през април установиха, че градежът се прави без да са одобрени технически проекти по всички части и без да е съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на строителството. ДНСК издаде заповед за надстрояването, но вече на няколко пъти установяват, че собствениците изобщо не се съобразяват с предписанията.

Вчера при извършена поредна проверка инспекторите са установили, че в 17.30 часа на строежа са се явили четирима работници на фирма изпълнител на отоплителна и вентилационна инсталации.

Чиновниците на ДНСК са били на мястото и по-рано през деня. Тя установила, че по време на обичайното работно време на обекта не е имало механизация и работници.

Работниците и фирмата изпълнител ще бъдат санкционирани от ДНСК за неизпълнение на заповедта за спиране на строежа, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От ведомството уточниха, че заради системното неизпълнение на заповедта служители на ДНСК ще продължат ежедневно извършват проверки на строежа. Инспекциите вече са съвместни с органите на Главна инспекция по труда и Министерството на вътрешните работи.

Установени са нарушения и на трудовото законодателство от органите на ГИТ, за което нарушителите също ще бъдат глобени.