петък, 27 март 2015 г.

Пилотът Андреас Лубиц ходил година и половина на психиатър

Пилотът Андреас Лубиц, който се смята за виновник за катастрофата на самолета на
авиокомпанията Germanwings на 24 март в югоизточната част на Франция, общо година и половина е посещавал психиатър, пише германският таблоид Bild, позовавайки се на източници в Lufthansa – компанията майка на Germanwings.
Както съобщи прокурорът Марсел Брис Робен, записите от "черна кутия" показват, че катастрофата на A320 е резултат от умишлените действия на втория пилот - 28-годишният германски гражданин Андреас Лубиц. Смята се, че той се е заключил в кабината, за да не пусне командирът на екипажа, започнал да снижава височината, след което самолетът се разбил в планината.

Лубиц е прекъснал обучението си няколко месеца. Bild твърди, че причината за това са психически проблеми у бъдещия втори пилот. Според вестника, заради депресия е имал проблеми с обучението си в училището на Lufthansa във Феникс, САЩ, дори временно е причисляван към неспособните да летят. В досието му във федералното управление по гражданска е имало бележка, че той се нуждае от "специални и редовни медицински прегледи." Същата забележка фигурира и в лиценза му за пилот.