събота, 15 февруари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 247-и!

Иван Костов: Дясното няма шанс с водач Бойко Борисов

Иван Костов бе категоричен, че "докато дясното пространство се оглавява от Бойко Борисов, то няма как да избуи". Това заяви тази сутрин по БТВ бившия премиер.

"Защото той оглавява опозицията. Докато той е там, тя няма шанс – срещу него има много широк консенсус и на леви, и на центристи, и на десни, че не бива да се връща в управлението. Затова шансовете на дясното са нищожни. Затова и Реформаторският блок заяви позиции, които трудно се тълкуват – не е ясно къде стоят по отношение на ГЕРБ", смята бившият министър-председател.

Диалогът Пеевски-Цветанов "няма стойност", категоричен е бившият премиер.

Като важни въпроси в обществото той очерта доверието в институциите и отношението на партиите помежду им и към властта. Отслабването на доверието към институциите е най-сериозният риск за всички останали сектори, каза Костов.

70 годишна американка изглежда като 30-годишна! Снимки, Видео

Любителите на здравословното хранене по света имат ново знаме, което гордо да развяват в борбата си с неверниците, които се съмняват, или напълно отричат, ползата от подобен начин на живот.

Анет Ларкинс е една жизнерадостна 70-годишна баба, на която за разлика от своите връстнички, никой не й дава повече от 40 години.

Тайната на нейната младост, както стана известно, не се дължи нито на пластичната хирургия, нито на скъпи разкрасителни процедури, а в начина й на хранене.

Анет е „спряла времето“ чрез вегетарианския си начин на хранене. Тя консумира единствено и само растителна храна, като напълно отрича животинските продукти. Нещо повече, от 27 години насам тя консумира храната си в сурово състояние. Госпожа Ларкинг не спира до там, освен всичко останало жената всекидневно пие дъждовна вода, която събира както за себе си, така и за растенията, които сама отглежда в задния си двор.
Жената от години сама отглежда плодовете и зеленчуците, с които се храни. Тя шеговито нарича своята градина „извора на младостта”.
Мъжът на Анет, който е на 54 години , споделя, че много често им се случва да ги бъркат за баща и дъщеря, въпреки че той е с 16 години по-малък от младоликата си жена. Той е много горд със съпругата си, но засега няма намерение да се отказва от месото, макар че приема лекарства за високо кръвно и диабет, докато тя не е вземала дори аспирин.

Дотук добре, но си задавам въпроса заслужава ли си всичко това? Все пак, защо ми е тая младост, когато няма да съм се насладил на хилядите прекрасни неща в този живот, едно от които е хапването на вкусни неща. Може ли човек да яде само домати, марули, зеле и пр., при това сурови? Така де, животът все пак е за живеене, а и начинът на хранене е едно от нещата, които ни отличават от животните. Но... нека всеки прецени сам за себе си!

ВИДЕО



СмЕх

Немци в засада:)
Тъпаците - учете английски! Песимистите-турски реалистите -цигански
за оптимистите остава китайския.
***
Демокрацията докара масова неграмотност.Сега масовата неграмотност се мъчи да докара демокрация. Сложно уравнение.
***
Японец разглеждал КАМАЗ и се удивлява:
- Какво ли няма да измислят тия руснаци само и само да не правят пътища
***
Мъже, запомнете! Гардеробът на жената трябва винаги да е препълнен с какви ли не дрехи, обувки и аксесоари, за да няма място за любовник в него!
***
Какво казват жените, когато ги хванат в изневяра
Англичанката: „Джон, не си джентълмен! Каза, че ще се прибереш в 8, а се прибра в 6 !“
Французойката: „Мишел, запознай се с новия ни семеен приятел!“
Рускинята: „Ну, Ваня, это у меня в последний раз!“
Българката: „Мите, за първи път ми e!“
Циганката: „Асане, дай да му покажим на тоз как са прай любов, бе!“
***
- Какво е родна къща?
- Родна къща е мястото, където се прибират порядъчните хора, когато навсякъде вече е затворено.
***
Ако днес сте изпили 5 ракии и 8 чаши вино, а жената до Вас продължава да Ви целува, бъдете сигурен, че това не е вашата жена.

петък, 14 февруари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 246-и!

Вижте видео от атаката на Джамията в Пловдив

Дъжд от камъни изпочупи прозорците на Джамията. Ени-ча-ри, ени-ча-ри, крещят

запалянковци срещу жандармерията, която започна да изтласква протестиращите далеч от мюсюлманския храм..
Протестиращите се разгневиха, че пред Джумая джамия ги посрещна мощен кордон от жандармерия. Започнаха да мятат пиратки и бомбички, една от тях се заби в дървената табела на сладкарницата под Джумая джамия и я запали. Наложи се униформените бързо да реагират и да гасят, за да потушат  пожара.
Протестиращите очаквано се спряха пред кордона от полицаи и започнаха да хвърлят най различни предмети по джамията. Няколко камъка счупиха 5-6 от прозорците на сградата, а една полетяла факла подпали дървена табела с надпис. Като цяло протестиращите се опитваха да не замерят полицаите от кордона и мятайки предметите над главите им. Няколко пиратки обаче попаднаха в краката на полицаите и това за малко не доведе до спречкване между органите на реда и протестиращите.

ВИДЕО


Сблъсъци в Пловдив! Видео

Подпалиха Джамията в Пловдив! Изпочупиха прозорците!

Протестиращите са вече над 4000 души. Те блокираха кръстовището на Цар Борис III и 6
септември, след което това на Водната палата в ПловдивПламна сладкарницата на Джумая джамия от метната самоделна бомба, предава репортер на Марица.бг от пътя на протестното шествие.
Дъжд от камъни изпочупи прозорците на Джамията. Ени-ча-ри, ени-ча-ри, крещят запалянковци срещу жандармерията, която започна да изтласква протестиращите далеч от мюсюлманския храм..
Протестиращите се разгневиха, че пред Джумая джамия ги посрещна мощен кордон от жандармерия. Започнаха да мятат пиратки и бомбички, една от тях се заби в дървената табела на сладкарницата под Джумая джамия и я запали. Наложи се униформените бързо да реагират и да гасят, за да потушат  пожара.
Шествието е на път към Турското консулство в Пловдив, за да иска обяснение от консула за острата му реакция срещу декларацията на Общинския съвет в Карлово за геноциде срещу бъргарите при потушаване на Илинденско Преображенското въстание.
*Екшънът в Пловдив не стихва, вече има и пострадали. На главната улица феновете са набили общинския съветник на "Атака" от Стара Загора Михаил Михайлов.
Разярените фенове атакуваха с камъни и турското консулство в града. Голям камък улучи полицай, който беше с каска. Никой обаче от охраняващия кордон, който пази чуждата мисия, не реагира. Кордонът не допусна протестиращите за Куршум джамия до посолството. Те остана в парка, където в момента пеят патриотични песни, хвърлят димки и бомбички, и скандират "Турците долу", "Вън ДПС". Единственият държавен представител, който се появи на протеста е карловският депутат от ГЕРБ Николай Петков.
Сега множеството се изнася от парка срещу консулството и потегля към един от офисите на ДПС.


* Шествието вършее из града, нападнаха офиса на ДПС, жандармерията се опитва да отблъсне протестиращите, но ситуацията излиза извън контрол.
Хвърчат камъни и бомби по униформетите, а те от своя страна нападат с палки протестиращото множество. Броят на протестиращите стигна до 10 000.
Мъж, около 30-годишен, падна на земята, а течащата от главата му кръв направи локва. Друго момче се търкаля на земята от болка, лицето му е окървавено. Сблъсъците станаха при опита на феновете да преминат в другото платно, където е офиса на ДПС.
* Грозна сцена се разигра на спирката на Тунела от северната му страна. Феновете не бяха допуснати до протестират пред централата на ДПС. Те обаче не се отказаха, пренасочиха вниманието си и решиха да атакуват будка за вестници и цигари на Делян Пеевски. Камък полетя към лавката на спирката.
Тогава стана страшно. Полицията връхлетя. Най-малко петима са ранените, двама души са със спукани глави. Кръв има навсякъде по спирката.

* Елена Ваташка, председател на Асоциацията на футболните фенове, обяви гражданско неподчинение. Всеки ден фенове ще протестират пред офиса на ДПС в Пловдив. Феновете се насочиха към сградата на Областната дирекция на МВР, но здрав кордон от жандармерия ги посрещна.

Очаквайте много снимки и видео!!!


ОБНОВЕНА 14:25ч.

ВИДЕО


Напрежението в Пловдив ескалира!

Над 2000 футболни привърженици и граждани протестират в момента пред Съдебната палата С едноминутно мълчание и падане на колене те почетоха паметта на загиналите за свободата на България в борбата с турското робство.
в Пловдив. Феновете запалиха десетки факли и възпламениха множество бомбички. Огромно българско знаме се вее от протестиращите, докато в съда се гледа делото за „Куршум Джамия“ в Карлово.
Три гайди писнаха пред нагнетеното множество. „Юнак или  еничар – избираш ти”, пише на транспарант.

Депутат от ДПС зове за неоосманизъм

Голям скандал се разрази в парламента, след като преди минути народните представители
охврълиха възможността на изборите да се гласува с преводач, ако гласуващият не знае български език.
"Срам за български парламент. Вие току-що потъпкахте правата на всички български граждани. Лишихте хората от възможност да гласуват на майчиния си език", каза разгневен от трибуната лидерът на ДПС Лютви Местан.
"Не ви е срам. Аз съм свободен гражданин и ще вървя по пътя на Ахмед Давидоглу и Осман Калъч", разкрещя се от трибуната депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов.
Думите му предизвикаха скандал в залата. Депутатите от ГЕРБ и "Атака" напуснаха демонстративно залата. "Външният министър на Турция Ахмед Давидоглу е известен с идеите за връщане на неосманизма. Изказването на Хафъзов е възмутително. 9 г. обясняваме, че ДПС е антикунституционна партия, сега те сами го доказаха. Очаквам прокуратурата да се произнесе бързо по това изказване и да поискане снемане на имунитета на Хамъзов", обясни пред журналисти в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Осман Калъч пък е турски шпионин в България, лежал в наши затвори за шпионаж.
"Българските мюсюлмани трябва да видят, че има и друга партия. А не само ДПС, която уж ги защитава, а всъщност въобще не се итересува от тях", поясни депутатката от ГЕРБ Цвета Караянчева.

Пловдив на бунт заради "Куршум джамия"

"Ставайте, робове! Аз не щъ ярем!"- Г. Бенковски

Протестиращи се събират днес на демонстрация в защита на Куршум джамия пред съдебната
палата в Пловдив. Протестът е насрочен за 09.30 часа, а делото за Куршум джамия е с начален час 10.00 часа. Очаква се на митинга да присъстват много футболни фенове от цялата страна, граждани на Карлово и Пловдив.
Съдебното заседание е по гражданско дело на Апелативен съд-Пловдив, по внесената от община Карлово жалба, свързана със собствеността на "Куршум джамия" и прилежащата й зелена площ. 
На първа инстанция община Карлово бе осъдена да предаде владението на Мюсюлманското изповедание - София (Главно мюфтийство) върху недвижимия имот, представляващ "Куршум джамия", която от десетилетия е паметник на културата, ведно с прилежащия терен от 2146 кв.м., парк в центъра на града, наричан с любов от карловци "градинката със сърничката".
"Куршум джамия" е най-старата сграда в града и една от най-старите сгради в България. Построена е през 1485 г. За построяването на храма са използвани материали от разрушения манастир "Св. Спас", а колоните й все още носят християнски знаци. Джамията не се използва за молитвен дом повече от век. За мюсюлманската общност в Карлово има действаща джамия.

СмЕх

Съобщение до всички служители във фирмата:
Всички, които ще празнуват по стар български обичай Трифон Зарезан, са освободени от работа на 15.02. А тези, които ще празнуват Свети Валентин да вземат предпазни мерки. Весел празник!
***
Две приятелки клюкарят:
- Как изкара вчера?
- Ами странно.
- Защо?
- Защо ли? Моя ме покани на ресторант. Чак на четвъртата бутилка вино разбрах, че не празнуваме Свети Валентин, а Трифон Зарезан...
***
Приятели си говорят кой как е изкарал на 14.02.
- Аз бях на Хаваите!
- Аз бях с 10 мацки в президентския апартамент!
- Аз бях с вас в кухнята, ама не пуших!
***
Честният политик умрял от глад, а след това другите политици го изяли.
***
- Слънчице!
- Да, мечо?
- Ще станеш ли да направиш кафе, сладката ми?
- Разбира се, зайо!
- Благодаря ти, пиленце.
- Няма защо, златце.
- Обичам те, писе!
- И аз те обичам, пухчо!
- Чакай малко! Ти също не се сещаш как се казвам, нали??!
***
Седят си мъж и жена на терасата и се наслаждават на прекрасен залез…
Мъжът тихо прошепва:
- Обичам те…
Жена му саркастично го пита:
- Ти ли говориш или бирата?
Мъжа отговаря..
- Аз говоря … на бирата…
***
Вече имали нова ВИАГРА с ГИНКО БИЛОБА.
Като вдигнеш самолета,да се сетиш за къде си тръгнал


четвъртък, 13 февруари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 245-и!

Забраниха Луковмарш

Столична община няма да разреши про Тази година имаше подчертана обществена реакция срещу провеждането на Луковмарш. Седмица преди датата граждани се събраха на мирно шествие в знак на протест, а по-късно от ДПС и от "Шалом" осъдиха събитието като проява на расизъм и ксенофобия, и призоваха общината да го забрани.веждането на шествието в памет на ген. Христо Луков, известно като "Луковмарш".
Луковмарш се организира всяка година от 2003-а насам в памет на генерал Христо Луков – български офицер и Министър на войната 1935-38 г. Като министър Луков разформирова наложения Военен съюз и въстановява силно намалената от Ньойския договор Българска армия, цялостно я реорганизира, превъоръжава и модернизира, което му спечелва много привърженици.
През 1932 г. той е избран за лидер на Съюза на българските национални легиони (СБНЛ) – младежка патриотична организация, проявила симпатии към политиката на Германия и поради това обявена от комунистите за фашистка. Няма автентични документи, че е бил настроен антиеврейски, но са запазени думите му пред легионерите: "България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси".
Убит е на 13 февруари 1943 г., пред очите на дъщеря му, от членовете на терористична група на БКП Иван Бураджиев и Виолета Якова.

Вижте разрешените прически в Северна Корея

В Северна Корея  разрешават на поданиците си точно определени подстрижки. За жените те са 18. Има значение дали една жена е омъжена или пък е още свободна. На госпожите е разрешена по-дълга коса. Момичетата пък могат да сплитат косите си.

При мъжете разрешените прически са 10. И тук има строги правила. При по-младите мъже косата трябва да е дълга точно 5 сантиметра и да се подстригва на всеки 15 дни. На по-възрастните са разрешени два сантиметра допълнително.

Това е важно да се знае след като  се разбра от външния министър , че ще има обмен на журналисти със Северна Корея.

Пеевски карал рождения си ден в кабинета на Цветанов

„Ще го попитам само веднъж - в нощта на 26 срещу 27 юли 2012 г., когато имах рожден ден,
дали той ме е извикал в неговия кабинет и злоупотребявайки със служебното си положение ми е оказал натиск по определена тема? Смятате ли, че ми е било приятно да посрещна рождения си ден в кабинета на Цветанов? Смятате ли, че е нормално в полунощ един човек да бъде викан в кабинета на вътрешния министър? Нека Цветанов да отговори защо ме е привикал на рождения ми ден. Ако той не го направи, за мен ще е един приключил човек!", предупреди Пеевски.

"Галъп": ГЕРБ и БСП изравнени

БСП и ГЕРБ ще бъдат в изключително равностойна надпревара за Европейските избори, а
формацията на Георги Първанов "АБВ" има реални шансове за присъствие в Европейския парламент. Партията на Бареков продължава да набира скорост.

Това са изводите от актуално националнопредставително изследване на електоралните нагласи, проведено от агенция "Галъп интернешънъл" в периода 31 януари-10 февруари 2014 г. Социолозите са се допитали в лични интервюта до 1012 пълнолетни български граждани.

С проявата на АБВ предизборната надпревара става изключително оспорвана, защото силите на БСП и на ГЕРБ изглеждат съвсем изравнени – съответно около 19 и около 18%. Подкрепата на ДПС е между 6 и 7%. Коалицията на "България без цензура" и ВМРО е настигнала по подкрепа Реформаторския блок и събира 6,1% одобрение при 4,6 за "реформаторите". "АБВ" също изпреварва десния блок и има 6% одобрение.

Към този момент данните не могат да играят ролята на директна прогноза. Те отразяват единствено декларативните нагласи на респондентите, уточниха Първан Симеонов и Димитър Ганев от "Галъп".

Социолозите не очакват много висока активност на евровота. Към днешна дата прогнозата е, че бюлетина ще пуснат между 2,5 милиона и 3 милиона избиратели.

Парламентарни избори

На хипотетичен въпрос как биха гласували, ако днес има избори за български парламент, анкетираните са дали сходни отговори с тези от въпроса за евровота. Отново на първите две места с минимална разлика са БСП и ГЕРБ - съответно с 19,2 и 18,4%. ДПС и тук събира 6,3 процента. По-голямо е разминаването при партията на Николай Бареков в коалиция с ВМРО, която за разлика от подкрепата за евровота (6,1), на този въпрос има одобрението на 4,7% от запитаните. Реформаторският блок е малко зад тях с 4,4%. "АБВ" на Първанов има 3,3%, което е почти двойно по-ниска подкрепа от тази, която интервюираните са декларирали за същата формация, но във въпроса "Ако на изборите за Европейски парламент през месец май тази година се явят следните партии и коалиции, за коя от тях ще гласувате?".

СмЕх

Сега в bTV като останат само Слави и Емо Чолаков, как ще си разделят програмното време?
***
Шмулевич отива при равина:
- Равине, случи ми се голяма беда! В ляво и дясно от моя магазин отвориха два огромени супермаркета! Какво да правя?
- Не бъди толкова притеснен! Просто напиши на твоята врата с огромни букви "ВХОД".
***
В частен лекарски кабинет влиза мъж.
- Съблечете се... И по-бързо, че имам работа!
- Ама защо...
- Аз съм лекарят, щом казвам ... действай, че бързам!
Мъжът се съблича.
- Кажи сега... какво има?!
- Докарах въглищата. Къде да ги разтоваря?
***
Гледам, че доста хора се притесняват, че нямали гаджета за 14-ти февруари, а почти никой не се вълнува, че е неграмотен за 24-ти май...
***
- Какво е матриархат?
- Матриархат е, когато жената се обръща към стената и захърква, а ти целия в сълзи - взимаш децата и заминаваш при баща си...
***
- Жена ми много ме тормози, направо не ми дава да дишам!
- Моята пък обратно, още от вратата ми вика:"Я ми дъхни!"

сряда, 12 февруари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 244-и!

Орешарски ще си сътрудничи със Северна Корея

България задълбочава сътрудничеството си с Корейската народнодемократична република в областта на науката, образованието и културата. Това фантастично решение взе днес Министерският съвет, одобрявайки проекта на междуправителствена програма за сътрудничество със Северна Корея за периода 2014 – 2017 г. Пресслужбата не пояснява дали България ще черпи опит и знания от тоталитарната далекоизточна държава или режимът на Ким Чен Ун ще изучава опита на далекозападния си партньор. 

Пеевски бил 40 пъти в кабинета на Цветанов

Делян Пеевски и Цветан Цветанов са се срещали 40 пъти в сградата на МВР. Това става ясно от справка, изготвена от вътрешното ведомство.
Да не се окаже, че Пеевски е бил по-често от министъра в кабинета му:)

Волен гулял до 5 ч. сутринта днес и ще се успи за вота на недоверие

Топ клюка получиха сутринта в ефир Ани Цолова и Виктор Николаев, които стават най-рано от колегите си в ранните блокове и отварят телефоните за зрители още в 6,20 ч. Минути след старта на предаването им днес, докато обсъждаха предстоящото заседание на парламента за вота на недоверие, зрител звънна, за да им съобщи ексклузивно, че Волен Сидеров нямало да присъства в пленарна зала.
"Волен няма как да присъства на вота на недоверие, защото до преди малко пиеше в заведение в центъра на София. Едва си тръгна с компанията му в 5 и кусур и беше доста пиян. Не виждам как ще се събуди, за да отиде в парламента. След такова пиянстване цяла нощ, никой не може да се събуди и да е адекватен", заяви в ефир почитателят на Нова телевизия и остави Ани и Виктор с отворени усти.
Първа се окопити водещата и попита кое е точното име на кръчмата, както и подробности за спътниците на Волен. Човекът на телефона обаче се оправда, че не иска да загуби работата си във въпросното заведение и пожела лек ден на Цолова и Николаев.

СмЕх

- Откъде идваш ?
- От салона за красота
- Затворено ли беше ?
***
Тотото ви дава шанс 1 към 200 000 000 на другия ден да не ходите на работа.... Алкохола 1 към 5.
***
Рибар без разрешително е хванат от горския на местопрестъплението с една кофа пъстърви. Рибарят се оправдава:
- Не съм ги ловил! Това са мои рибки, домашни любимци. Всеки ден ги "разхождам", тоест, пускам ги във водата, те плуват половин час, а като им свирна, скачат обратно в кофата. Ако искате да Ви покажа.
Горският, недоверчив, се съгласява. Рибарят изсипва рибите във водата. След няколко минути чакане, горският пита:
- Е какво, няма ли да ги повикате?
- Кой да повикам?
- Как кой -- рибите!
- Какви риби?
***
Хирург от травматологията пита продавач от градския автомагазин:
- Колко мотоциклета продаде вчера?
- Двайсет.
- Дявол да го вземе, къде са останалите двама?
***
На вратата се звъни.
- Добър ден. Идвам да оправя спуканата тръба в банята ви.
- Ама ние нямаме проблем в банята.
- Не сте ли сем. Стоянови?
- Не. Ние сме Димитрови. Стоянови се преместиха преди осем месеца.
- По дяволите. Звънят спешно за водопроводчик, а след това се местят.
***
При художника:
- Господине, можете ли да ми нарисувате портрет, на който изглеждам доста по-млада?
- Разбира се, госпожо! Ако искате, мога да ви нарисувам с кофичка и лопатка за пясък в ръце?
***
Влиза мъж в цветарски магазин, а там виси голям плакат: "Кажете ѝ го с цветя".
- Една роза, моля.
- Само една?
- Аз не съм много по приказките.

вторник, 11 февруари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 243-и!

No comment

Вижте новите скандални опорни точки на БСП!

Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и
“мнения” интернет пространството. Активното мероприятие е организирано от отдела за медийна комуникация на БСП. От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет “тролове” – профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви. Повечето от коментарите са с много ниско ниво на интелектулен и образователен ценз, но демонстрират свръх нахъсаност в партийната линия и особено настървение да се громят противниците на правителството и критикуващите сегашния политически режим в страната, разкрива "Биволь".
Аналогията с прословутите “червени хунвейбини” на китайската културна революция се налага сама.
Коментарите са синхронизирани, базират се стриктно на предварително разработени и сведени за употреба “опорни точки” на БСП за публична артикулация. Темите, които се целят са актуалните за деня: Моникагейт, политическия проект АБВ, отношенията с ДПС, данъчната политика, “емунитета” на Сидеров.. Последният лексикален “бисер” издава езиковата култура на стратезите. Важното е, в очите на широката общественот и медиите да се насажда усещане колко е силна подкрепата за БСП в момента и да се спускат до публиката базисни тезиси на мислене.
Силно впечатление прави строгата отчетност по периоди, по целеви групи, сравнителният анализ към медийния мониторинг. От всичко проличава една огромна организационна работа, движена от много добре платен пропаганден щаб.
Атаката се разпростира върху рекордния брой от над 50 електронни медии, форумите на вестници, радия и телевизии, Facebook и социалните мрежи. По поръчка на управляващата партия мероприятието се координира от консуагенцията "Лийдуей Медия Солюшънс", която пуска, следи и грижливо отчита всички активности на фалшивите профили. За близо година март 2013 до края на януари 2014), 672 профила са произвели 10154 коментара, прокарващи "партийните тези". Истинска инвазия!
За пример, от който всеки може сам да си направи изводи, ще копираме без редакторска намеса част от отчета за 20 дневен период през януари до Антон Кутев:
Внимателното изследване на интернет адресите или IP-та, от които се пускат манипулативните коментари доказва, че голяма част от адресите съвпадат, т.е. различни профили с различни имена пишат от един и същи офис, или дори от един и същи компютър. От това става ясно, че вероятността един и същ човек да присъства във виртуалното пространство с многобройни фалшиви самоличности, е налице.
Забелязват се дори виртуални диалози и дискусии на един и същ потребител сам със себе си, но шизофренично мултиплициран в многобройни виртуални образи. Последното се прави, за да се имитира публичен интерес и да се внушава изкуствено определена теза. Разбира се, винаги в подкрепа на БСП, коалиционните й партньори и сегашното силно дискедитирано правителство на олигархията. Пример във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/298629430265254/permalink/338403766287820/
Също така троловете нападат с негативни и пораженчески статуси събитията организирани от протестиращите във Facebook, като "На кафе пред Парламента". Против събитието са се изказали следните дежурни профили стопанисвани от "Лийдуей": Bobo Linevski, Anna Plachkova, Milena Velinova, Biser Ivanov, Milena Tzvetkova.
Част от активността е създаване на групи във Facebook, привличане на членове и прокарване на посланията на БСП в тях. Заглавията са красноречиви: Бойко уплашен с подвита опашка·https://www.facebook.com/groups/298629430265254/ 9 296 члена, Има ли шанс България?·https://www.facebook.com/groups/600782166613695 11 722 члена, ГЕРБ ни подслушват! СТИГА ВЕЧЕ! ПРЕКАЛИХА! https://www.facebook.com/groups/360901110695666/ 9317 члена и др.
Цел на тролските коментари не са само политическите противници - ГЕРБ и Реформаторския блок, но и вътрешната опозиция на ръководството на БСП в лицето на Близнашки, Дончева и Кадиев. Георги Първанов, Румен Петков и Ивайло Калфин от АБВ са получили стотици злостни коментари, като не е спестено и агентурното име на Първанов - Гоце.
Тролове на отчет при Антон Кутев
Агенцията редовно се е отчитала на Антон Кутев, шеф на комуникационната политика в БСП, за публикуваните коментари и нарастването на групи във Facebook, които тя специално е създала за манипулативния медиен проект на червените. Оказва се, че това са т.нар. кутевчета, за които отдавна се носят легенди в интернет пространството. Явно столетницата не може да мобилизира автентични симпатизанти, затова прибягва към платена форумна любов или омраза.
Потърсени за коментар от агенцията "Лийдуей" категорично отрекоха, че имат договор с БСП. "БСП не ни е клиент. "Нямаме договор за медийно обслужване с тях и никога не сме имали." - заяви по телефона Оля Маркес де Карденас, която се е подписала в отчетните справки. Въпросната агенция е на Оля Генчева, която  беше пиар на бившия финансов министър Милен Велчев.
Твърде интересни факти излизат обаче от разследването на фирмата, която осигурява това активно пропагандно мероприятие. Още по интересно се оказва проучването на компанията, която хоства голяма част от IP-тата на троловете. Оказва се, че това не е никак импровизирана политическа акция, а много добре съгласувана и синхронизирана схема с лица и фирми, свързани пряко, или косвено с управляващата в момента върхушка и със скандално знакови лица на властта.

103 души загинаха в самолетна катастрофа

  Военно-транспортен самолет е катастрофирал в района на алжирския град Ум-ел-Баваки, предаде „РИА Новости”. Според телевизия „Ан Нахар” при инцидента са загинали 103 души.

Днес е международен ден на думата "Благодаря"

На 11 януари в много страни се отбелязва Световния ден на думата "Благодаря" (International Thank You Day). На този ден имаме пълното право да изразим благодарността си на семейството, приятели, колеги и всеки, който ни е направил деня по-добър.

„Благодаря" е най-простото послание. Това не означава, че на "най-учтивата" дата в годината трябва да излезете и купите картички с тематичен надпис. Въпреки че празникът вероятно е измислен от някой западен търговец на поздравителни картички. Трябва обаче да сме му благодарни, защото добрият тон и маниерите по тези географски ширини не винаги са на ниво.

Психолозите смятат, че думите на благодарност са "словесни ласки", които могат душевно да стоплят и успокояват хората. Основното нещо е, че думите на благодарност трябва да се изричат от сърце.

Получаването на „Благодаря" след услуга или добро дело автоматично ни кара да се чувстваме по-добре. Така че не забравяйте да награждавате всеки, заслужил вълшебната думичка. Не само днес, а винаги.

СмЕх

Новината, че на държавата й се налага да праща военизирана полиция срещу битова престъпност е показателна по темата за сигурността.
***
Току-що завършила млада дама е назначена за учителка по география на ученици в 11 клас.
Още в първия час те я правят луда и тя със сълзи на очи отива при Директора на гимназията:
- Господин Директор, тези деца са невъзможни.Говорят в час, закачат се с мен, правят ми намеци.....
- Уважаема колежки, Вие просто още нямате подход към учениците. Елате с мен и се учете как се разговаря с тях!
Влизат двамата в класната стая и Директора казва:
- Здравейте, пичове!
- Мараба, Шефе!
- Абе, мога ли да ви отпера един въпрос?
- Питай бе, Шефе.
- Я вие, като сте толкова печени, ми кажете - може ли да се постави презерватив на глобус!?
- Н.З., Шефе. Кво е туй "глобус".
- Ей за това съм ви довел тази яка пичка, да ви научи.....
***
Съдейки по сметките, които идват в къщи, от чешмата ми тече минерална вода, боклука ми го извозват с Лексъс, домофонът ми е в роуминг, а улицата пред нас я мете кмета лично!
***
Влиза един в секс-шоп с намерението да си купи надуваема кукла.
- Мъж или жена ще искате?
- Жена, моля.
- Черна или бяла?
- Бяла.
... - Християнка или мюсюлманка?
Този въпрос вече учудил мъжа:
- Каква може да е разликата? Все пак това е само една надуваема кукла!
- Мюсюлманките понякога избухват…
***
До входа на църква пасторът е сложил надпис: "Ако си изморен от грешния живот, отвори тази врата и влез!".
Малко по надолу е написано с червило: "А ако не си изморен, позвъни на телефон 54 53 32!"
***
Пиян се връща в къщи, целият му панталон опръскан. Жена му, след като го оглежда от глава до пети, казва:
- Дъжд ли вали?
- Не! Вятър духа!
***
14 Февруари...
-Имате ли картичка с надпис: "За единствената жена в живота ми." ?
-Да
-Дайте ми седем

понеделник, 10 февруари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 242-и!

Швейцарският национален отбор по футбол след вчерашния референдум против притока на чужденци.

bTV с писмо срещу Росен Петров

Ръководството на bTV разпространи писмо до медиите, в което критикува остро решението на Росен Петров да разгласи преминаването си в редиците на “България без цензура” от ефира на предаването си “Нека говорят”. От телевизията намекват, че ще си търсят правата по съдебен път и определиха поведението на водещия и интервюто му с Николай Бареков като “възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели”.
Ето го пълния текст на писмото:

Позиция на bTV по повод декларацията на Росен Петров,
прочетена в ефира на телевизията

bTV Media Group се дистанцира от поведението на Росен Петров, водещ на предаването “Нека говорят” на 9 февруари 2014 г., в което той без да предупреди за намеренията си продуцентите на предаването и представители на телевизията, изчете публично декларация за решението си да влезе в политическия живот.

bTV тълкува случилото се, като възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели. Това е безпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти, които следва телевизията. Действията на Росен Петров в ефира на bTV в предаването на 9 февруари 2014 г. са изненадващи за ръководството на телевизията.

Предстои медията и компанията продуцент „Дрийм Тийм Прадакшънс” АД да вземат решение за бъдещето на предаването, като bTV ще потърси правата си за спазване на условията по договора и отговорностите, с които продуцентът и водещият са се ангажирали.

По отношение на публицистичните си предавания, bTV винаги е следвала принципите на безпристрастност и надпартийност. Обективната журналистика е тази, която ще продължи да присъства в ефира на bTV и в бъдеще.

Българският език стана регионален в Болград, Украйна

Българският език стана регионален в Болград, Украйна". Това съобщи за "Фокус" Светлана
Драгнева, заместник-председател на Асоциацията на българите в Украйна. Решението е взето на 26 септември, на 55 сесия на Болградския градски съвет, Одеска област.
Родната ни реч вече е регионална съгласно Закона на Украйна „въз основата на държавната езикова политика". Депутатите са гласували единодушно за приемането.
„Решението на днешната сесия на Болградския градски съвет може да се смята за историческо – българският език получава правото наред с държавния украинския и езика за междунационално общуване руския да се използва в административното устройство на града. Законът за езиковата политика дава възможност на българите, гагаузите, албанците, молдовците и други малки народи, живеещи компактно в Украйна, да прилагат родния си език по-широко и в административната система, което дава възможност за разширяването на неговите права. В Бесарабия за повече от 200-годишната история на бесарабските българи за първи път българския език получава такива широки права за прилагане и развитие. Следващата крачка е кметствата във всички български села да приемат такова решение." Това каза народният депутат на Украйна и президент на Асоциацията на българите в Украйна Антон Киссе в своето приветствие към депутатите и представителите на обществеността.
Законът на представителите на националните малцинства в Украйна сочи, че живеещите компактно и съставящи 10% от населението на град или село, имат право да го прилагат.
Болград е основан от български преселници през 1821 г. Той се смята за столица на бесарабските българи.

СмЕх

Сега ще се избият да канят Бареков в ТВ предванаия докато има нераздадени министерства.

***
Един професор винаги искал при изпит студентите да говорят 15 мин. Ако говорят повече ги късал.
Веднъж този професор започнал да изпитва. Вдигнал един студент и казал:
- Говори за Сръбско-Българската война.
Студентът говорил 14 мин. и казал:
- Едноминутно мълчание в памет на загиналите
***
Софийският зоопарк кани всички желаещи на ново екстремно изживяване:
"Ден на отворените врати".
***
На олимпиадата в Сочи немският отбор по биатлон случайно завоюва Полша.
***
Когато казвате на любимата си "Ти си най-красивата жена на света", добавяйте "за мен", за да не се излагаме по конкурсите после.
***
На медицинска конференция извън града лекар се заговорил с красива жена. Той я поканил на вечеря и отишли в модерен ресторант. Преди и след вечерята жената демонстративно си измила ръцете. Всичко било чудесно и тя му предложила да се качи в хотелската й стая. Отбила се в банята да си измие ръцете и след това се любили. След секса жената отново си измила ръцете.
Когато се върнала, докторът казал:
- Басирам се, че си хирург.
- Да, така е. Как позна?
- Защото постоянно си миеш ръцете.
- Басирам се, че ти си анестезиолог - на свой ред заявила тя.
- Така е. А ти как позна?
- Защото не усетих нищо.
***
Дядо и баба решили да си направят среща като на младини. Разбрали се да се видят при чешмата в долния край на селото.
Отишъл дядото,чакал,чакал,а бабата не идва. Върнал се у дома и що да види -
бабата седи край огъня и се грее.
- До кога ще те чакам на този студ?!- ядосал се той.
- Мама не ме пуска! - отговорила бабата.

неделя, 9 февруари 2014 г.

Бенатова, Венелин Петков и Радо Тушев за Росен Петров

Присъединяването на Росен Петров към "България без цензура" произведе скандал днес. Миролюба Бенатова, Венелин Петков и продуцентът Радослав Тушев публикуваха мненията си.










#ДАНСwithme

Протестът! Ден 241-и!

Пламен Орешарски в компанията на Янукович в Сочи! СНИМКА

Няколко румънски медии разпространиха фотография, показваща българският премиер Пламен
Орешарски в компанията на украинския президент Виктор Янукович.

Снимката е направена по време на официалната вечеря, дадена от Путин, за откриването на олимпийските игри в Сочи на 7 февруари.

Ръмънската телевизия Nasul.tv и сайтът Gandul.info съобщиха, че снимката първоначално е публикувана в официалния Facebook профил на премиера Виктор Понта, но впоследствие е изтрита.

На фотографията се вижда и румънският премиер.

Едно от главните искания на протестите, които не стихват в Украйна, е именно оттеглянето на президента Виктор Янукович.

Видеочат с Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се готви да се възползва от още една възможност на интернет общуването. „Скоро ще се възползвам от възможностите на Google+ за общ видео чат с вас“, написа той на страницата си във Фейсбук.
Очаква се на този профил: plus.google.com/+BoykoBorissov7/posts поддръжниците на бившия премиер да му задават въпроси в реално време. Остава да се разбере кога ще се случи това.

Деца спасили бездомно куче от леден капан

Противно на широко разпространеното мнение, че съвремените тийнейджъри са мързеливи,
глупави и агресивни, група деца вчера показаха на възрастните какво значи хуманност и готовност да помогнеш. Те спасиха бездомно куче, пропаднало в леда на езеро в Южния парк в столицата, без нито минута да се колебаят. Васил Копчев, който минавал наблизо със семейството си, заснел случката, споделил я във Фейсбук, откъдето тя обиколи моментално хиляди хора. Ето неговия разказ за това:
"Вчера се разхождахме в Южния парк, когато станахме свидетели на затрогваща случка, която ми възвърна позитивизма по отношение на днешните тийнове. Считаме, че почти аксиоматично те са келеши или кифли, които газят през трупове за да постигнат каквото искат в момента и за никой и нищо не ги е еня, но ето, че имало и свестни деца! Та на случката: както си ходехме, аз с кенгуруто и Невена в него, а Лили до мене бута количката - аз забелязвам един келеш, който си събува обувките и чорапите и се гласи да прави някаква магария на замръзналото езерце, там, до недостроената черква, срещу Луи Айер, сещате ли се?

В следващия момент забелязвам, как едно бяло куче се мотае около тръстиките в центъра на езерцето и нещо се държи странно... с вглеждане виждам, че друго куче е пропаднало през леда и се опитва да излезе, а не може. И бялото куче, и пропадналото куче не бяха домашни - нямаха каишки и бялото трудно можеше да бъде определено като "бяло" на цвят...

Групичката тийнове се събуваха и събличаха в явен опит да помогнат на животното. След кратък размисъл излъчиха най-лекия от тях, който запълзя на четири крака по леда, взел клон, към кучето... тогава се сетих, че нося апарат. Извинете фотографа - той толкова си може, а децата заслужават дебели адмирации за постъпката си! Имало свестни деца! Дано не избягат...".




Русия спря парите за Украйна

Русия засега няма да отпусне втория транш от договорения с Украйна заем, съобщи БНР.

 Руският финансов министър Антон Силуанов е обяснил, че няма твърд график за превеждане на средствата и Москва чака "Украйна да изпълни поетите ангажименти по сметките за газа".

Той допълнил, че превеждането на средствата от Москва за Украйна не е директно обвързано с плащанията на украинската компания "Нафтогаз", но тя е държавна и трябва да изпълнява задълженията, поети от държавата.

Украинските власти разчитаха да получат втория транш от 2 млрд. долара до края на януари. Друго условие, което поставят руските власти, е да се върне стабилноста в управлението на Украйна.

В световните медии изтече информация за среща между Владимир Путин и Виктор Янукович по време на откриването на Олимпийските игри в Сочи, но за сега няма детайли от разговора между двамата.

СмЕх

Само българинът може да пие едно питие за апетит така, че после три дни да не е в състояние
да погледне храна.
***
Мъж при психиатъра:
- Докторе, имам сериозен проблем. Щом легна да спя и ми се струва, че някой лежи под кревата. Като се мушна под кревата пък ми се струва, че някой лежи отгоре. И така по цяла нощ: отдолу, отгоре, отдолу, отгоре. Не мога да спя, моля ви, помогнете ми!
- Този проблем е много сериозен! - отговорил психиатърът. - Мисля, че лечението му ще трае около две години. Ще трябва да идвате три пъти седмично и ви гарантирам, че ще се излекувате.
- И колко ще струва това?
- Ами по 50 лева за визита.
Мъжът благодарил и си тръгнал. След шест месеца психиатърът го среща на улицата.
- Защо не дойдохте да се лекувате при мен? - попитал той.
- За по 50 лева на визита? Барманът в моя бар ме излекува само за 10 лева еднократно.
- Е, как така?
- Ами посъветва ме да отрежа краката на леглото!
***
Единственият човек, който изслушва внимателно и двете страни на семейния скандал е... съседката.
***
-Aйше ,ти девствена ли си?!?
-Oще не съм!!!
***
Вероятно лирическият герой е гей, тъй като при толкова самодиви пита: “… кажи ми , сестро де е Караджата”. (Из съчинение на тема “Посланието на поета в “Хаджи Димитър” ).

· Един път седнахме да бягаме(по повод бягство от учебен час)

· Кирил и Методи са двама братя блезнаци, единият от които е кръгъл сирак.(ученическо съчинение,ІІІ клас)

· Лодката плавала по живописните брегове на реката. (из ученическо есе)

· Геройте на Елин Пелиновото село намирали утеха попийвайки си в кръчмата, побийвайки си жените и в други сиромашки радости (из тема на ученик от 11 клас)

· Гогол страдал от тройственост, която се състояла в това, че с единия крак той стоял в миналото, с другия приветствал бъдещето, а между краката му била страшната действителност. (съчинение)

· Баба Тонка – видна българска революционерка, размахала бяла кърпичка, с риск да забележат, че не таи лоши намерения.

· Алеко чул приближаващия се водопад (из ученическо съчинение)

· Големият град направил Павел ненормален, благодарение на това умряла жена му. (съчинение)

· Смирненски с юмрук в ръка. (съчинение)

· Дох Кихот бил 50 годишен младеж с плешив кон. Из класна работа по литература

· Вълците вия в полето, но това за тях си е нормално. (ученически анализ на “Хаджи Димитър”)

· Прабългарите са имали конска флота

· Славяните ловили риба и други горски животни

· река Силистра по време на устен изпит по География

· Баба Илийца напъна кола….. (из ученическо съчинение)

· Янко музиканта сам си правел свирки Из ученическо съчинение

· Тогава кошутата погледнала с подмокрени очи. из свободно съчинение в седми клас

· Бай Марко бил генерален спонсор на Априлското въстание. Из ученическа тема.

· Славяните ловили риба и други горски животни

· Ахил е с големи и силни ръце, космати гърди и атлетично тяло. Хектор е обратен…. из съчинение

· В бедрата на земята се крият… Из ученическа тетрадка
***
- Защо евреите гледат порнофилмите отзад напред?
- За да изглежда, че проститутката плаща на клиента.