четвъртък, 25 април 2013 г.

Актуално

Мирослав Найденов става защитен свидетел и изключен от ГЕРБ!

Цветанов се заклел в децата си!
Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е изключен наказателно от партия ГЕРБ.Това е решила благоевградската структура, в която Найденов е членувал.
 Решението е взето днес в късния следобед, а повод за драстичната мярка е направеното тази сутрин изказване от Найденов, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов масово е подслушвал министрите от кабинета “Борисов”.
Според анализатори изключването на Найденов ще се отрази на негативно върху кампанията на ГЕРБ и ще отблъсне електората им.
В четвъртък сутринта в ефира на bTV Найденов реши да изнесе на показ скандални разкрития от кухнята на ГЕРБ. “Цветан Цветанов скалъпи сигнала в прокуратура срещу мен. Той ме подслушваше незаконно през целия мандат, подслушваше и целия Министерски съвет и всички министри знаеха. За всичко това Цветанов трябва да напусне политиката“, заяви в предаването “Тази сутрин” ексземеделският министър.
Неочакваният приятелски огън в редиците на ГЕРБ дойде от близкия до премиера Борисов Мирослав Найденов. Бившият земеделски министър обаче не смята, че Борисов е знаел за похватите на вицепремиера Цветанов. “Категорично разграничавам Цветанов от Борисов. Аз с Борисов съм имал винаги приятелски отношения и съм сигурен в него. Допускам, че и самият той може да да е бил обект на подобни действия”, каза Найденов.
Найденов бе призован за разпит веднага след интервюто му за Би Ти Ви тази сутрин, в което той призова бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов да се оттегли заради подслушването и посочи, че са били подслушвани незаконно всички министри на ГЕРБ, а вероятно и президентът Росен Плевнелиев.
Според наблюдаващия прокурор има реална опасност за живота и здравето му и затова Мирослав Найденов вече е защитен свидетел, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова.
Бойко Борисов защити бившия вътрешен министър Цветанов от нападките на Найденов. Той заяви, че Цветанов се е “заклел в децата си”, че такива неща не е вършил.