четвъртък, 25 април 2013 г.

Разкрития!

Ето кои българи загубиха милиони в офшорната зона- Кипър!

Излезе наяве списък на известни българи, които загубиха милиони евро в офшорната зона на Кипър.

Забавното е, че някои от тях и до днес се правят на бедни и постоянно просят милостиня от държавата за привилегии от всякакъв характер.

Някои от тях тихомълком трупат пари и още по-тихомълком крият в офшорни зони или чужди банки спестяванията си – далеч от погледа на данъчните, както и от любопитни. Ето кои са тези славни българи:

Венци Стефанов – собственик на ФК „Славия”, който притежава авоари и в офшорни зони в Панама.

Венета Райкова – голяма изненада! Тя стана известна, като водеща на “Горещо” и “Къщата на Нова” по Нова телевизия, фука се безспир, че има висок стандарт и едва ли, става на въпрос за съвпадение на имена.

Петра – фолк певицата. В България нашумя с хитовете си „Хищна хиена”, „Командира”, „Котаците и маците”. Живее с кипърски богаташ, предполага се, че той й е дал парите. Петра е олекнала с 6 милиона евро.

Лили Иванова – прима на българската естрада.

Във всяко интервю което дава заявява, че държавата е длъжна да й отпусне специална, индивидуална пенсия. Лили се разминала от това нейно желание, за малко по времето на Вежди Рашидов.

Но, когато разгледал обстойно подадените документи от нея, тогавашният културен министър възкликнал: „Как да й дам индивидуална пенсия? Та тя е длъжник на държавата с данъци за 1 милион лева!”.

Предполага се, че състоянието й е около 10 милиона лева – 5 милиона евро.

Поне 1.5 милиона евро от тях са хлътнали в кипърската криза.

Слави Трифонов – водещ в бТВ. Неговата загуба е в порядъка на 5 милиона евро.

Васил Найденов – поп изпълнител, известен с прякора си Васко Кеца.

При цялото ни уважение към него и към творчеството му, човекът явно има склонност към данъчни измами или далавери, защото беше сгащен от НАП да укрива доходи в продължение на дълги години – за което обвини счетоводителя си, че бил некадърен.

Васко Кеца беше глобен, а след това принуден да вкара около 500 000 лева в държавната хазна. Говори се, че спестяванията му са около 3.5 милиона евро – 7 милиона лева.

Георги Христов – певец.

Евгени Минчев – светски хроникьор.

Младен Михалев-Маджо – бизнесмен. Създател на СИК. Има офшорни сметки и в Панама.

Мина Костова – дъщеря на Иван Костов.

Христо Стоичков – голяма част от милионите му са задържани в кипърските банки.

Неговите пари не са в офшорки, но също пострадаха от банковата криза на Острова на Афродита.

Христо Ковачки – бизнесмен, солиден играч в българската енергетика.

Гриша Ганчев – собственик на ФК „Литекс”. Извън футбола се занимава с внос на захар, петролни продукти, произвежда в Ловеч и коли чрез фирмата си „Литекс Моторс”.

Любимият му израз е:”Парите лесно се умножават. Въпросът е кой как може да ги съхранява. По-лесно е да направиш пари, отколко да съхраниш пари”.

Стефан Шарлопов – започва бизнесът си с търговия. През 1995 г. създава „Роял Фуудс”, откъдето получава прозвището си Краля на кроасаните. За известно време е собственик и на минерална вода „Девин” и успява да наложи марката като една от най-силните на пазара на минерални води. Сетне я продава на австрийски инвеститор. Открива и верига хотели насочени към СПА туризма.

Кънчо Стойчев – социолог.Един от собствениците на „Галъп Интернешънъл – България”.

Притежава и бизнес, свързан със строителство на хотели и голф-игрища.

Георги Гергов – български олигарх. Собственик е на перлата на Пловдив – Международният панаир.

Притежава много хотели, ресторанти, занимава се с медиен бизнес.

Наричан подигравателно от враговете си „Свинарят на Гоце”.

Валентин Димитров-Вальо Топлото.
  
Димитър Желязков-Митьо Очите. Считат за страшилището на Черноморието, наркотрафикант №1 на местна основа. Осъждан за търговия с дрога и организиране на престъпна група.

Емил Димитров, известен с прякорите си Емо Ротманса или Емо Фаса. Бивш депутат от ГЕРБ. По слухове, в Кипър са му потънали над 3 милиона евро.

Румен Петков и Румен Овчаров, БСП. Единият е известен с прякора си „Пикаещият в шадравани”, другият е популярен като Дългия инкасатор.

Николай Бареков.

Изгонен за далавери от бТВ.

В момента се подвизава като шеф на телевизия, обявявана доскоро за рупор на правителството.

Заради колосалните му умения в областта на подмазването, наскоро получи наградата за „Безгръбначна журналистика”.

Според запознати, загубите му възлизат най-малко на 2 милиона евро.

Елена Вълчева – дъщеря на бившия управител на БНБ Тодор Вълчев. Води се притежателка на доста богати офшорни фирми с много дебели сметки. За нейна жалост, част от тези сметки са безвъзвратно стопени заради кипърската криза. Кирил Йорданов, бивш кмет на Варна, тези две имена съвпадат със списъка на Яне Янев, който той така и не извади на светло пред българските медии.

Моника . Половинката на Серго е загубила невероятно много пари – 12 милиона евро от авоарите си.

Източник: Едно към едно