неделя, 21 април 2013 г.

Разкрития

Цветелина Бориславова излъга хиляди при акция „Книги за смет“

Хиляди софиянци останаха излъгани от кампанията "Книги за смет" на фондацията на
Цветелина Бориславова "Кредо бонум" и голяма верига книжарници днес. Хората трябваше да донесат поне 1 кг. пластмаса, срещу която да получат една книга. За беда обаче организаторите бяха подготвили само 1200 книги, а столичаните с торби отпадък бяха минимум 5000.
Опашката се виеше от средата на площад "Славейков", минаваше пред "Граф Игнатиев" и "Раковска" и стигаше до пряката "Ханн Крум". Всички очакваха да вземат поне една книга. Затова предпочетоха да стоят на опашката, вместо да се разхождат на топлото време. На пункта, който се намираше между Столичната библиотека и "Макдоналдс", се образува планина от пластмастмаса. За да я извози, общината прати камион едва къв 13 ч. Но на опашката имаше хора с още 3000 кг. боклук.
В книжарницата към 13 ч. бяха останали около 200 книги, между които детски и  за интимния свят между мъжа и жената. Крастина Стойкова от книжния магазин обясни колко се радва, че толкова много хора са откликнали на тяхната инициатива в Интернет, нищо че нямало достатъчно книги.