понеделник, 22 април 2013 г.

Честито!

ТИМ  са купувачите на Инвестор.бг!


Варненската бизнес група ТИМ е купувачът на Инвестор.БГ. Лицето, чрез което е осъществена сделката, е медийна група Bulgaria On Air.

Има сделка с 88.9% от акциите на “Инвестор.БГ”, потвърдиха по-рано от ръководството на интернет компанията. Според данните на Българска фондова борса, извършени са 36 сделки, които са за 1.28 милиона броя от акциите, на средна цена на една акция от 12.49 лева.

Очаква се в най-скоро време Комисия за финансов надзор да разгледа и предложението за закупуване от останалите акции до пълния 100-процентов капитал на дружеството. Това е втората крупна сделка с интернет компания, след обявената официално преди дни продажба на “Нет.Инфо”. Сумата от продажбата на “Инвестор.БГ” е 16 милиона лева. Приходите на "Инвестор.БГ" през миналата година са 4.185 млн. лв., с 3.5% повече, отколкото през 2011 г. Печалбата е 460 хил. лв при 182 хил. лв. за 2011 г.

Докато медийният пазар очаква новина около трансформация на собствеността на "Медийна група България – холдинг", промени настъпиха при онлайн медиите, като две от най-големите групи в България смениха собствениците си. "Инвестор.БГ" продаден за 16 млн. лв. на "България Он Ер", която държи едноименната телевизия . “Дарик Нюз”, собственост на едноименното радио купи най-голямата дигитална медийна група “Нетинфо” за 12 млн. евро по неофициална информация.